Input voor het Deltaplan Ventilatie

(Bron: Maurice.nl)

Informatie omtrent Deltaplan Ventilatie.

Het is ondertussen bekend dat het virus zich (ook) verspreidt via aerosols. (Dit is een video van een Japanse professor, die goed laat zien hoe dat dan gebeurt.) Een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de aerosols de ruimte uit gedrukt worden. Een slechte ventilatie kan een aerosol in de ruimte juist verder verspreiden. Vooral onder bepaalde (koude en droge) omstandigheden zal een aerosol lang in de lucht blijven hangen.

Nogal wat gebouwen vandaag de dag zijn qua ventilatiesysteem blijkbaar niet opgewassen tegen het virus. Dus daarom het Deltaplan Ventilatie, waar Maurice het initiatief toe heeft genomen. Doel van dit Deltaplan is wel dat het zo snel mogelijk (technisch) kan worden opgezet en ook nog een oplossing biedt voor al bestaande uitdagingen zoals de slechte luchtkwaliteit op scholen en kantoren of een verbeterde comfort standaard in de vleesverwerkende industrie.

Abstract gezegd moet het Deltaplan voldoen aan de volgende korte beschrijving: “Voor een coronaproof ventilatiesysteem moet in eerste instantie sprake zijn van een gedefinieerde luchthiërarchie die de virus aerosols wegdrukt, met genoeg luchtcapaciteit (ventilatievoud: m3/h) zodat het binnen enkele minuten een veilige situatie teweeg kan brengen. De gebruikte luchtkwaliteitstechnologieën om het virus het hoofd te kunnen bieden moeten voldoen aan bepaalde efficiency- (CADR) en veiligheidseisen. Alles moet integreerbaar zijn in een luchtbehandelsysteem onder acceptabele life-cycle-kosten”.

Lees meer

Plaats een reactie

error: Content is protected !!